He consultat a l’enciclopèdia això dels virus de Microsoft Windows, i he trobat aquest fragment:

  • No existeixen virus letals per a aquests sistemes, degut a la seva poderosa jerarquia de treball.

  • Tradicionalment els programadors i usuaris de sistemes basats en Unix/BSD han considerat la seguretat com una prioritat pel què hi ha majors mesures davant a virus tals com la necessitat d’autentificació per part de l’usuari com administrador o root per poder instal·lar qualsevol programa addicional al sistema.

  • Als directoris o carpetes que contenen els arxius vitals del sistema operatiu conten amb permisos especials d’accés pel qual qualsevol usuari o programa pot accedir fàcilment a ells per a modificar-los o esborrar-los. Existeix una jerarquia de permisos i accessos per als usuaris.

  • Relacionat al punt anterior, a diferència dels usuaris de Windows, la majoria dels usuaris de sistemes basats en Unix no poden normalment iniciar sessions com usuaris Administradors o root excepte per a instal·lar o configurar software, donant com a resultat que si inclús un usuari no administrador executa un virus o algun software maliciós aquest no danyaria completament el sistema operatiu ja que Unix limita l’entorn d’execució a un espai o directori reservat anomenat comunament home.

  • Aquests sistemes a diferencia del Windows, són utilitzats per a tasques més complexes com servidors que per lo general estan fortament protegits, raó que els fa menys atractius per el desenvolupament de virus o software maliciós.